Меню
Кошница

Зеленчуци

Броколи 1 кгБроколите са много полезни. Въпреки това у нас този зеленчук остава в сянката на своя най-близък роднина карфиола и на други представители на семейството си – зелето и ряпата. Причина за това е фактът, че броколите не присъстват в традиционната българска кухня.Голямата слава на броколите..
4.99лв. Без ДДС:4.99лв.
Домати 1 кгДоматите са навярно сред най-разпространените, обичани и популярни зеленчуци в света. Сочни, меки и ароматни – няма спор, цялото лято е събрано в сладостта на току-що откъснат от градината домат!Независимо в какъв цвят, сорт или размер ги предпочитате, нито един летен ден не трябва да мин..
2.79лв. Без ДДС:2.79лв.
Жълт ЛукЛукът и полезните му ефекти се дължат на съдържащите се в него биологично активни съставки, като полифеноли, алилни сулфиди, флавоноиди, кверцетин, кверцетин-3-глюкозид,  изорамнетин-4-глюкозид, ксилоза, галактоза, фруктоза, глюкоза, маноза, флавоноиди, флаваноли, циклоалиин, селен, тио..
1.69лв. Без ДДС:1.69лв.
ЗелеЗелето е отличен източник на витамин C. То е също много добър източник на фибри, манган, фолат, витамин В6, калий и омега-3 мастни киселини. Зелето е добър източник на тиамин (витамин В1), рибофлавин (витамин B2), калций, калий, магнезий, витамин А и протеини.Зелето съдържа също фитохимикали, на..
1.98лв. Без ДДС:1.98лв.
Зелен ЛукЗеленият лук съдържа кверцетин – антиоксидант, който се бори с много сериозни заболявания. Той е богат и на калий, който предпазва от сърдечно-съдови болести.Освен това зеленият лук съдържа витамин С, провитамин А, белтъчини, етерични масла и витамини от групата В и РР. Всяка година трябва ..
0.49лв. Без ДДС:0.49лв.
Зелени Тиквички ЦукиниЗелените тиквички (Цукини) не са извънредно богати на витамини, но за сметка на това имат голямо съдържание на минерали - особено богати са на калий, баластни вещества, фосфор и калций. Освен това в тях се откриват завидно съдържание на витамин C и витамините от групата B.Тикви..
3.49лв. Без ДДС:3.49лв.
КартофиКартофите са много добър източник на въглехидрати, белтъчини, минерали и витамини. В тях се откриват големи нива на витамин C, особено в прясно извадените картофи. Тези хранителни кореноплодни обаче не са много подходящи за диети, защото имат висок гликемичен индекс. Въпреки противоречивите м..
1.19лв. Без ДДС:1.19лв.
КраставициКраставиците имат много ниска хранителна стойност. Около 95% от съдържание им е предимно вода, много малки количества пектин, целулоза и белтъчини.Краставиците са много добър източник на витамин С и минералът молибден.Те също са добър източник на витамин А, калий, манган, фолат, диетични ф..
3.19лв. Без ДДС:3.19лв.
МаруляМарулята или още наричана зелена салата, измита и почистена добре, е радост за тялото ни. В нея се съдържат голямо количество полезни витамини и микроелементи. Зелената салата е отличен източник на хлорофил и витамин К. Богата е на минерални соли, на лутеин и бета каротин. Хапвайки прясна мару..
1.79лв. Без ДДС:1.79лв.
МорковиМорковите са отличен източник на провитамин А. Те са много добър източник на витамин С, витамин К и диетични фибри. 1 чаша или 122 гр. моркови съдържат 52, 46 калории, 1.26 гр. протеини и 0.23 гр. мазнини.Морковите са богати и на витамините В1, В2, РР. В тях има много ензими, терпени, етеричн..
1.79лв. Без ДДС:1.79лв.
ПатладжаниПатладжаните са бедни на въглеводороди, но много богати на различни полезни минерални соли: калий, калций, магнезий, манган, желязо и пектинови вещества. Патладжаните съдържат още диетични фибри, фолиева киселина, мед, витамин С и витамин К, В6 и РР. Горчивият вкус на патладжаните се дължи..
2.39лв. Без ДДС:2.39лв.
ТиквичкиТиквичките не са извънредно богати на витамини, но за сметка на това имат голямо съдържание на минерали - особено богати са на калий, баластни вещества, фосфор и калций. Освен това в тях се откриват завидно съдържание на витамин C и витамините от групата B.Тиквичките съдържат 95% вода, 0.8 –..
2.59лв. Без ДДС:2.59лв.
Показани от 1 до 12 от 14 (2 страници)