Меню
Кошница

Ром El Ron Prohibido 15 годишен 700 мл

Ром El Ron Prohibido 15 годишен 700 мл
59.99лв.
Без ДДС: 59.99лв.
Цена в Бонус точки: 6000
  • Наличност: В наличност
  • Бонус точки: 1
  • Тегло: 0.70 кг
  • Произход: Мексико
Продажби 2
Разглеждания 687

Ром El Ron Prohibido 15 годишен 700 мл

Ром El Ron Prohibido 15 годишен има аромат на сладко грозде, вкус – сладки нотки на стафиди и грозде и дълъг финал на сушени плодове, с нотки на ванилия, шоколад, кафе и едва доловим карамел.

Ром El Ron Prohibido е бленд от ромове, от които най-стария е 15-годишен.

Характеристики: 

  • Алкохол: 40%

  • Количество: 700 мл.

История на марката

През 18ти век испанските мореплаватели пътуват на корабите си с много бъчви, пълни със сладко вино. Когато обаче стигат до бреговете на Мексико, бъчвите са изпити и наобратно те решават да ги напълнят с мексикански ром (Chinguirito). По време на дългия път обратно до Испания, ромът се наситил с невероятни аромати и сладост от останалото вино, пропито в стените на бъчвите. Неговата слава мигновено се разпространила и новият ром станал заплаха за местните алкохолни производители. Крал Филипе V Бурбон се разгневил до толкова, че забранил продажбата на този ром за почти цял век. От там идва и неговото име El ron Prohobido (забраненият ром).

Ром Прохибидо се произвежда и до днес по същата технология както и през 19ти век, а именно използването на бъчви от сладко вино и Солера система за отлежаване. Специфичното при нея е смесването на ромове от по-стара партида (по-отлежали) с по-нови (по-млади). По този начин старите "обучават" младите и подобряват техния вкус и характер. Системата представлява няколко редици бъчви (обикновено 3 или 4), построени като пирамида една над друга. Бутилирането става от бъчвите на най-долния ред, като веднага след това се допълва системата с нов ром в най-горните бъчви. Резултатът е бленд от ромове с най-различни години, като най-отлежалият е от годината, в която е напълнена Солера системата.

Производител: Cervecera Mexicana Distillery

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
Лош Добър