Меню
Кошница

Бренди Torres 20 тодишно Hors d'Age 700 мл

Бренди Torres 20 тодишно Hors d'Age 700 мл
119.99лв.
Без ДДС: 119.99лв.
Цена в Бонус точки: 12000
  • Наличност: В наличност
  • Бонус точки: 1
  • Тегло: 0.70 кг
  • Произход: Испания
Продажби 2
Разглеждания 906

Бренди Torres 20 тодишно Hors d'Age 700 мл

Бренди Torres 20 тодишно Hors d'Age се счита за една от най-добрите брендита от винарската изба Torres. Той е направен от грозде Parellada (а според някои източници и от сорта Ugni Blanc). След двойна дестилация той претърпява 20-годишен процес на стареене в дъбови бъчви. Престоява в нови през първата година.

Вкусов профил:

  • Цвят: Кехлибарен цвят с ярки отражения и плътни сълзи.

  • Аромат:  Дълбоки, топли, бистри аромати с нотки на стафиди, ядки, сладкиши и фини нотки на дърво.

  • Вкус: Кадифено и бомбастично тяло. Наличие на канела, ванилия и индийско орехче.

Характеристики:

  • Алкохол: 40%

  • Количество: 700мл.

Интересни факти

Семейство Торес произвежда висококачествено бренди от 1928 г. В процеса на дестилация, използвайки традиционните методи , заеедно със стила на "солера", който добавя интензивен аромат и елегантен вкус на Brenda Torres, характерен за порвокласния коняк.

Бренди Torres 10 Gran Reserva, е създадено от испански сортове грозде като Parelyada, Macabeo и Charello. Екстрактът е направен в традиционния стил на "солера" в американски дъбови бъчви. С течение на времето елегантните, кръгли обертонове на дъб се смесват в тясна хармония с опияняващия аромат на силни алкохолни дестилати вековна възраст за да се се роди "Torres 10 Gran Reserva".

Компанията е основана от Хайме Торес и Мигел Торес през 1870 г. Иберийският полуостров, на който са разположени основните лозя на семейството, известни с разнообразие от почва и климат, са идеални за лозарството. От поколение на поколение в семейството предават тайната на правенето на вино и любовта към земята. Тази традиция, иновации и визия превърнаха Torres в известна компания, чиито продукти вече могат да бъдат намерени в повече от 140 страни по света. Днес Torres притежава повече от 1300 хектара лозя, не само в Испания, но и на други континенти. Един от основните приоритети на семейство Торес е запазването за бъдещите поколения културата на лозарството. Затова Торес обръща голямо внимание на екологичните проблеми и тяхното разрешаване - почиства отпадъчните води, участва активно в опазването и трансплантацията на регионални гори, а в опазването на орела Бонели в Испания и кондола на Андите в Чили инвестира изследвания за възобновяеми енергийни източници (слънчеви панели и вятърни паркове), хибридни автомобили, проучване на експлоатацията на лозята и горската биомаса.

През януари 2007 г. винения ентусиаст Torres е обявен за "най-добрата европейска винарна изба 2006" за своите иновации, ангажираност в изследванията, за значението в света на вината и спиртните напитки.

Производител: Miguel Torres S. A.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
Лош Добър